Martins komā pavadīja 12 gadus! Pamostoties viņš pastāstīja par piedzīvto, neviens viņam neticēja!

Būdams vēl mazs puika, vien 12 gadus vecs, Martins Pistorius saslima, un diagnoze nebija iepriecinoša – galvas smadzeņu tuberkuloze. Kā tiek vēstīts, galvas smadzeņu tuberkuloze ir sevišķi bīstama tuberkulozes forma bērniem, kas nav saņēmuši vakcīnu.

Ārsti centās zēnu glābt, taču tie nebija sekmīgi, un Martins nonāca komas stāvoklī. Pirmo reizi no komas Martins pamodies pēc 5 gadiem, taču viņš pats nav spējis saprast, kas notiek un viņa ķermenis neklausījis, līdz ar to nebija iespējas paziņot tuvajiem, ka viņš ir pamodies. Visus turpmākos gadus viņš pavadījis, novērojot un cenšoties piefiksēt visu, kas apkārt notiek.

Rūpes par viņu visus šos gadus bija uzņēmies viņa tēvs, kas to turpināja darīt, lai gan ārsti neredzēja nekādas pozitīvas izmaiņas Martina Vese***as stāvoklī. No sākuma brīnumam ticējuši visi- ārsti, zēna māte, bet, laikam ejot, šo ticību brīnumam saglabājis tikai viņa tēvs.

Visus gadus, ko puisis pavadīja nomodā, viņam bija grūti noraudzīties visā apkārt notiekošā bez iespējas dot jebkādu ziņu, ka viņš ir nomodā.

Šķir nākamo lapu un lasi raksta turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru