Ministru prezidents piedalīsies OECD Ministru padomē Parīzē

Ministru prezidents Māris Kučinskis trešdien, 30.maijā uzturēsies Parīzē, kur piedalīsies Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Ministru padomes sanāksmē.

Šogad OECD Ministru padomē prezidē Francija. Savukārt, Latvijai un Jaunzēlandei ir uzticēti tās vicepriekšsēdētāju pienākumi. Sanāksmes ietvaros Ministru prezidents piedalīsies OECD ģenerālsekretāra Anhela Gurijas vadītā Līderu diskusijā, lai sniegtu ieskatu Latvijas dalības pieredzē OECD un nākotnes izaicinājumos.

Ministru prezidentam ir plānota arī divpusējā tikšanās ar OECD ģenerālsekretāru A.Guriju, lai pārrunātu Latvijas un OECD aktuālos jautājumus.

Uzturoties Francijā, M. Kučinskis arī tiksies ar Francijas Lielo uzņēmumu asociācijas (MEDEF) pārstāvjiem, lai ar Francijas partneriem pārrunātu turpmākās ekonomiskās sadarbības iespējas transporta, enerģētikas, drošības un aizsardzības, IKT sektoros.

Latvija pievienojās OECD 2016.gadā. OECD 2017.gadā ir atzinusi Latviju par OECD dalībvalsti, kura visefektīvāk ir veikusi strukturālās reformas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru