Neapmierinātība ar darbu ir saistīta ar Vese***as problēmām vēlāk dzīvē

Mums visiem labi zināms, ka lielākā daļa cilvēku, kuri ir neapmierināti ar savu darbu ir pieaugušie vecumā no 20 līdz 30 gadiem. Viņi strādā tādu darbu, kurā ir neapmierināti, tādēļ, lai atmaksātu studiju kredītus un spētu dzīvot atsevišķi no vecākiem, cerot, ka nākotnē viņiem ar darbu paveiksies vairāk. Tomēr pieņemot pirmo darba piedāvājumu nevajadzētu uzskatīt nepatiku pret darbu par īsti normālu. Ohaio Štata Universitātes zinātnieki izpētījuši, ka neapmierinātība ar darbu jaunībā ir saistīta ar Vese***as problēmām 40 gadu vecumā.

“Nemaz nav jātuvojas savas karjeras noslēgumam, lai ievērotu to, ka neapmierinātība ar darbu ietekmē veselību, it īpaši garīgo veselību,” skaidro Ohaio Štata Universitātes asociētais profesors un pētījuma autors Hajs Žengs.

Zinātnieku komanda izmantoja datus, kas iegūti 1979. gadā, aptaujājot 6432 amerikāņus, kuri tobrīd bijuši vecumā no 14 līdz 22 gadiem. Dalībnieki būdami 25 līdz 39 gadus veci regulāri atskaitījās par apmierinātību ar savu darbu, kā arī tiklīdz dalībnieki sasniedza 40 gadu vecumu, tie ziņoja par savu Vese***as stāvokli.

Zinātnieki atklāja kopsakarības: tie, kuri bija neapmierināti ar savu darbu karjeras sākumā, daudz biežāk vēlākā dzīves posmā sastapās ar garīgās Vese***as problēmām. Specifiskāk, šie dalībnieki daudz biežāk cīnījās ar depresiju, cieta no pārlieku lieliem uztraukumiem un viņiem parādījās miega traucējumi. Tie, kuri sākotnēji bija neapmierināti ar savu darbu, bet vēlāk viņu apmierinātība krasi pieauga, nesaskārās ar līdzīgām Vese***as problēmām.

“Mēs atklājām, ka apmierinātībai ar darbu ir kumulatīvs efekts uz veselību 40 gadu vecumā,” piemetina Džonatans Dirlams, vadošais pētnieks un doktorantūras students Ohaio Štata Universitātē.

Saprotams, ka būs nepieciešami padziļinātāki pētījumi, tomēr sākotnējie atklājumi liecina par to, ka neapmierinātība ar darbu atspoguļojas uz veselību. Ņemot vērā, ka dati ievākti tikai tad, kad pētījumā iesaistītie sasnieguši 40 gadu vecumu, nav iespējams aplūkot to, kā šiem indivīdiem veicies tālāk dzīvē.

“Garīgās Vese***as problēmas tiem, kuri nav bijuši apmierināti ar savu darbu var novest pie fiziskās labsajūtas problēmām,” skaidro Žengs. “Palielināta trauksmainība un depresija var izraisīt kardiovaskulāras saslimšanas cilvēkiem sasniedzot lielāku vecumu.”

Avots: rawstory.com

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru