Neticami, bet šīs 10 populārās lietas sākotnēji ražoja pavisam citam nolūkam

Mēs katru dienu izmantojam kādu veiksmīgu lietu vai popularitāti guvušu produktu, tomēr, ticiet tam vai nē, daudzas no šīm ikdienas lietām agrāk tika paredzētas kam pavisam citam.

6. Brendijs

Šis senais dzēriens patiesībā netika izgudrots, bet gan atklāts – jau kopš vīna darināšanas pirmsākumiem tam bijuši zināmi blakusprodukti. Tomēr tikai ASV “Sauso gadu” laikā tika ģenerēta ideja ražot brendiju un, nu, šis rezultāts ir miljonus vērts.

7. Kokakola

Vai tu spēj iedomāties, ka agrāk šis dzēriens kalpoja kā medicīnisks līdzeklis? Sākotnēji kokakola tika ražota, lai palīdzētu cilvēkiem ārstēties no morfīna atkarības, ārstētu galvassāpes un samazinātu trauksmainību.

8. Plastilīns

Plastilīns tika izgudrots 1930. gados, tajā laikā Kleo Makvikers centās izgudrot jaunus tīrīšanas līdzekļus. Izrādās, ka plastilīnam vajadzēja kalpot kā tapešu tīrāmajam līdzeklim.

9. Korķviļķis

Mūsdienās korķviļķi atrodami teju katrā virtuvē un visiem šķiet, ka šis ir tas izgudrojums, kas radīts tikai un vienīgi pudeļu atvēršanai. Tomēr patiesībā šis parocīgais rīks sākotnēji tika izmantots, lai izņemtu lodes no karavīru ķermeņa.

10. WD-40 sprejs

Daudzi mūsdienu izgudrojumi ienākuši mūsu dzīvēs pateicoties raķešu zinātnei, tāds ir arī WD-40. Tas tika izgudrots, lai atmosfērā pasargātu raķetes.

Avots: brightside.me

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru