Noskaidrots, ka vīri divas reizes vairāk tracina sievietes nekā bērni

Izdevuma “Today” rīkotā aptaujā, kurā intervētas vairāk kā 7 000 māmiņu ASV, noskaidrots, ka vidēji mammas savu stresa līmeni novērtē ar 8.5 ballēm no 10. Šīs pašas aptaujas ietvaros izdevās noskaidrot arī to, ka tieši pusei sieviešu viņu vīrs izraisa vairāk stresa nekā bērns/-i!

Redakcijai izdevās noskaidrot, ka lielākā daļa sieviešu tiek pakļautas vislielākajam stresam tieši tad, kad viņām neizdodas dienas laikā paveikt visu, ko viņas ir iecerējušas izdarīt. 75% aptaujāto atzina, ka viņas ir tās, kas veic visus mājsaimniecības darbus ģimenē.

Visbeidzot, katra piektā māte atzina, ka lielāko daļu stresa viņās izraisa tieši otrā pusīte.

Padovas Universitātes veiktā pētījumā noskaidrots, ka stresa līmenis patiesībā ir noteicošais laulību ilgtspējas faktors. Zinātniekiem negaidīts atklājums bija tas, ka gadījumos, kad sieva nomirst pirms sava vīra, vīra Vese***a krasi pasliktinās, toties gadījumos, kad vīrs nomirst pirms sievas, sieva visbiežāk kļūst veselīgāka un uzlabojas viņas spēja tikt galā ar stresu un depresiju.

Lai arī zinātniska pamatojuma šim atklājumam nav, pētījuma autori lēš, ka tas saistīts ar to, ka vīrieši attiecībās vairāk “balstās” uz savu sievu pleciem, nekā sievas “balstās” uz vīra pleciem.

Avots: providr.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru