Par dronu lidināšanu neatļautās vietās var piespriest līdz pat 3000 eiro naudas sodu!

Valsts Pol***jas Vidzemes reģiona pārvalde savā Facebook steidzas brīdināt iedzīvotājus par soda apmēru kāds piemērojams veicot pretlikumīgu drona lidināšanu Latvijas teritorijā. Ja arī tavā rīcībā ir bezpilota lidaparāts, tad noteikti ņem vērā Pol***jas sniegto informāciju un nepiemirsti aplūkot valsts likumdošanu šajā sakarībā!

Valsts Pol***jas Vidzemes reģiona pārvalde ziņo:

“Reģistrēti jau vairāki gadījumi, kad neatļautās vietās tiek veikti bezpilota gaisa kuģu lidojumi. Piemēram, 4.februārī, pulksten 17.07 Gulbenē, 1973.gadā dzimis vīrietis veica bezpilota lidaparāta lidojumus virs militāra objekta. Vīrietis skaidroja, ka aiz neuzmanības veicis lidojumu, testējot iegādāto dronu. Persona tika aizturēta, taču lidaparāts izņemts un nodots Pol***jas darbiniekiem. Par notikušo uzsākta administratīvā lietvedība.

Par šāda veida lidojumiem, saskaņā ar 114.1 pantu par “Gaisa kuģa ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu”, tiek uzlikts naudas sods fiziskām personām no 150 līdz 700 eiro, taču juridiskām no 700 līdz 3000 eiro. Valsts Pol***jas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības Pol***jas biroja priekšnieks Nikolajs Tkačs norāda, ka bezpilota lidaparātu īpašniekiem vērīgi jāiepazīstas ar Ministru Kabineta noteikumiem: “Pirms šo lidaparātu izmantošanas, vajadzētu ne tikai iepazīties ar lietošanas instrukciju, bet arī noteikumiem. Personas, kuras pārkāpj šos normatīvus, tiek sauktas pie likumā noteiktās atbildības”.

Jāpiemin, ka ar šī gada 1.janvāri stājas spēkā punkts, ja bezpilota lidaparāta kopējā pacelšanās masa pārsniedz 1,5 kilogramus, tā īpašniekam būs jāapdrošina sava civiltiesiskā atbildība pret zaudējumiem, kurus bezpilota gaisa kuģis varētu radīt trešās personas Vese***ai, dzīvībai vai mantai, kā arī videi.”

Ar kārtību, kādā veicami bezpilota gaisa kuģu un tādu cita veida lidaparātu lidojumi, kuri nav kvalificējami kā gaisa kuģi, var iepazīties šeit.

Avots: facebook.com

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru