Parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica tiekas ar Itālijas parlamenta delegāciju

2018. gada 19. decembrī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica tikās ar Itālijas Republikas parlamenta deputātu grupas sadarbībai ar Baltijas valstīm pārstāvjiem senatores Izabellas Rauti (Isabella Rauti) vadībā.

Tikšanās laikā amatpersonas pauda gandarījumu par aktīvajām un draudzīgajām Latvijas un Itālijas divpusējām attiecībām. Parlamentārā sekretāre izteica pateicību par Itālijas nozīmīgo iesaisti reģiona drošības stiprināšanā. “Augstu novērtējam Itālijas dalību NATO paplašinātajā klātbūtnē Latvijā un dalību Baltijas gaisa telpas patrulēšanā, kas ir būtisks ieguldījums gan Latvijas, gan alianses drošībā,” uzsvēra Z. Kalniņa-Lukaševica.

Apspriežot skatījumu uz Latvijas un Itālijas sadarbības attīstīšanu, puses akcentēja abu valstu tirdzniecības apgrozījuma pieauguma tendences, kā arī ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas, it īpaši informācijas un komunikāciju tehnoloģiju, kā arī inovāciju nozarēs.

Tāpat tika pārrunāta kultūras sakaru stiprināšana. Z. Kalniņa-Lukaševica vērsa uzmanību uz šogad aprīlī noslēgtās sadarbības programmas kultūrā, izglītībā un zinātnē nozīmīgumu. Parlamentārā sekretāre informēja par Latvijas vēstniecības Itālijā organizētajiem Latvijas simtgades pasākumiem un izcēla simtgades īpašo lomu abu valstu sadarbības pilnveidošanā.

Informācijai

Itālijas Republikas parlamenta deputātu grupa sadarbībai ar Baltijas valstīm tika nodibināta 2018. gada 16. oktobrī. Savukārt 22. novembrī tika izveidota 13. Saeimas Deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Itālijas parlamentu, kuru vada Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru