Pavisam vienkārša tautas metode, kas palīdzēs tomātiem ātri augt un labi nogatavoties

Kā to pagatavot?
Šī šķidrā mēslojuma pagatavošanā nekā sarežģīta nav. No sākuma vienkārši nepieciešams sagatavot visas nepieciešamās sastāvdaļas. Sāciet ar mazu muciņu, kuras tilpums ir apmēram 200-300 litriem. Piepildiet to līdz 1/3 ar nātrēm. Pēc tam tur pat pievienojiet klāt spaini ar augu deviņvīruspēks, 2 lāpstas ar pelniem, lejiet tajā 3 litrus sūkalu un pielieciet vēl klāt 2 kg rauga. Kad mēslojums būs nostāvējis divas nedēļas, tas būs gatavs lietošanai. Tagad ar to varat aplaistīt savus tomātus.

Kā laistīt?
Saprotams, ka tīrā veidā šādu mēslojumu lietot nedrīkst, jo šādi jūs vienkārši nobeigsiet savus stādus. To obligāti vajag atšķaidīt. Proporcijas šeit ir pavisam vienkāršas – 1:10. Tātad, ja jūs izmantojat 10 litru spaini, tajā vajadzētu ieliet vienu litru mēslojuma.

Lasi vēl: Mēs katru dienu ēdam indi! Lūk, kā var atšķirt tomātus ar ĢMO no dabīgiem produktiem

Ja runa ir par pašu laistīšanas procesu, tad mēslojumu drīkst liet tikai un vienīgi uz saknēm, turklāt tas jādara vienu reizi 7-10 dienu laikā. Pat tad, kad šo mēslojumu izmantosiet tik reti, rezultāti būs jūtami un redzami uzreiz. Tomāti sāks ātri un labi augt, veidojot jau pirmos ziedu aizmetņus.
Tā ir dabīga metode, kurai nav īsti nekādu konkrētu vai precīzi noteiktu sastāvdaļu attiecību.

Lai jums laba raža!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">filips-72</cite>

    Pat domādams neizdomāsi šādu mēslojumu recepti tomātiem ! Tas velk uz ,,stulbuma kalngals ”recepti ! ….Sāciet ar mazu muciņu, kuras tilpums ir apmēram 200-300 litriem. Piepildiet to līdz 1/3 ar nātrēm. Pēc tam tur pat pievienojiet klāt spaini ar augu deviņvīruspēks, 2 lāpstas ar pelniem, lejiet tajā 3 litrus sūkalu un pielieciet vēl klāt 2 kg rauga. Kad mēslojums būs nostāvējis divas nedēļas, tas būs gatavs lietošanai.

Pievienot komentāru