Princese Šarlote jau pēc brālīša piedzimšanas iegājusi vēsturē savdabīgā veidā

Līdz ar jaunāka brāļa piedzimšanu 23. aprīļa rītā, Princese Šarlote pārrakstījusi likumus.

Pateicoties 2013. gadā izdotajam kroņa mantošanas likumam, Šarlote būs pirmā augstdzimusī sieviete, kurai nebūs jāatdod vieta uz troni vēlāk par viņu dzimušam vīriešu kārtas mantiniekam.

Pirms jaunā kroņa mantošanas likuma izdošanas jebkurš vīriešu kārtas mantinieks tiktu iecelts tronī pirms sieviešu kārtas pārstāves, arī gadījumos, kad sieviete būtu dzimusi agrāk. Jaunizdotais likums, kas attiecas uz visiem augstdzimušajiem, kas nākuši pasaulē pēc 2011. gada 28. oktobra nosaka, ka mantojuma tiesības nosaka tikai un vienīgi pēc dzimšanas secības, nevis dzimuma.

Šobrīd Rindā uz troni pirmais pēc karalienes Elizabetes II ir princis Čārlzs, viņam seko princis Viljams un tad Viljama bērni – princis Džordžs un princese Šarlote, kā arī jaundzimušais princis, kura vārda paziņošanu ar nepacietību gaidām.

Šis ir viens mazs solis divus gadus vecajai princesei, tajā pašā laikā tas ir milzīgs lēciens visas Lielbritānijas monarhijas vārdā.

Lasi arī: Keita Midltone un Princis Viljams šodien sagaidījuši savu trešo bērniņu, puisītis jau publiski parādījies sabiedrībā

Avots: delish.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru