Rīgā bēdīgs vairāku tiltu stāvoklis: Bīstams arī Zemitāna tilts

Kā ziņo “Pilsēta cilvēkiem”, Rīgas domes Satiksmes departaments sistemātiski neveic tiltu uzturēšanu normālā kārtībā. Ja pavisam nesen cilvēkus apdraudēja Vanšu tilta kāpnes 11. novembra krastmalā, tad tagad iedzīvotāji pievērsuši uzmanību arī tam, cik briesmīgā stāvoklī ir arī Zemitāna tilts.

Tas ir tikai laika jautājums, kad šī tilta konstrukcijas sāks atdalīties un nobrukt vietā, kurā ir intensīva gājēju kustība.

Apvienība pilsēta cilvēkiem aicina īpašu uzmanību iespējami bīstamajiem objektiem pievērst Valsts būvniecības kontroles birojam, kuram ir tiesības veikt objekta apsekošanu, lai novērtētu tā stāvokli.

Līdz šim apdraudējumu novēršana dažādos objektos notikusi tikai ar sociālo tīklu palīdzību, kad dažādu instanču redzeslokā nonākusi jau kāda samilzusi problēma, tad tā ar steigu tiek risināta, tādēļ iedzīvotāji tiek aicināti piefiksēt šķietami nedrošos objektus un iesūtīt to attēlus apvienības “Pilsēta cilvēkiem” Facebook lapai, kura tos apkopos un izmantos ka sabiedrības brīdināšanai, tā arī iesniedzot bīstamības izvērtēšanai.

Attēlos, kurus Kaspars Zandbergs uzņēmis, redzamas tilta nepilnības:

Image may contain: text

Image may contain: text

No automatic alt text available.

Lai aplūkotu pārējos attēlus, spied “Tālāk”

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru