Saules stari ir kaitīgāki nekā domā! Kliedē mītus un sauļojies droši

Saules aizsargkrēms neizraisa D vitamīna nepietiekamību

Visi zina, ka D vitamīns cilvēka organismā rodas, kad āda tiek pakļauta saules gaismas iedarbībai. Tieši tādēļ cilvēki domā, ka uzziežot aizsargkrēmu viņi izjutīs vitamīna D nepietiekamību. Māte daba ir parūpējusies par to, lai mēs saņemtu D vitamīnu arī tad, ja negūstam pietiekošu UV devu, uztraukumam nav pamata.

Otrs veids kā uzņemt D vitamīnu ir ar pārtikas palīdzību, biežāk uzturā lietojot zivis vai zivju eļļu. Mūsdienās pieejams arī efektīvs papilduzturs.

Ar sauļošanās krēmu jāieziežas bagātīgi

Sauļošanās krēms nav jāuzskata par parastu krēmu. Tas jāieziež 15 minūtes pirms sauļošanās, jo tieši tik daudz laika tam nepieciešams, lai iesūktos ādā un sāktu darboties. Noteikti pārliecinies, ka esi ieziedis visu ķermeni – lielākā daļa cilvēku aizmirst pat ausīm un kaklu! Ieteicamais uzklāšanas daudzums ir aptuveni 5 ēdamkarotes ķermenim un 1/2 ēdamkarote sejai.

Ar vienu aizsargkrēma uzklāšanas reizi ir par maz

SPF pazūd visai ātri. Mēs svīstam, peldamies un saskaramies ar gaisa mitrumu – visi šie faktor ietekmē to, cik bieži jāieziežas ar aizsargkrēmu. Standarta situācijās ārsti iesaka aizsargkrēmu atjaunot reizi divās stundās.

Noteikti ņem vērā to, ka atrasties saulē no plkst. 12.00 līdz 15.00 nerekomendē, jo šajā laika periodā saules staru ietekme ir visaktīvākā un neizmantojot aizsarglīdzekļus var tikt pie nopietniem apdegumiem un ādas bojājumiem.

Ūdensdrošs aizsargkrēms nemaz neeksistē

Saules staru aizturošs produkts var būt vienīgi ūdens izturīgs, tas nozīmē, ka tas uz ādas saglabāsies vēl 40-80 minūtes pēc peldēšanas. Tomēr lielāka daļa saules aizsargkrēmu pēc peldes vai dušas ir jāuzklāj atkārtoti.

Avots: brightside.me

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru