Šī sieviete jau 13 gadus dzīvo aseptiskā stikla cietumā un viņai nav ļauts pat pieskarties mīļotajiem cilvēkiem…

53 gadus vecā Juana Munoza no Spānijā esošās Kadizas pilsētas dzīvo speciāli izveidotā stikla cietumā jau 13 gadus. Tas ir viņas ieslodzījums, bet tajā pašā laikā stikla telpa pasargā viņu no lietām, kas citādi nogalinātu.

Pēc tam, kad Juanai atklāja veselas četras dzīvībai bīstamas kondīcijas – multiplo jutīgumu pret ķīmiskām vielām, fibromialģiju, hronisko noguruma sindromu un elektrojutīgumu – viņai nekas cits neatlika kā izolēt sevi 25 kvadrātmetru lielā stikla būrī. Sieviete nedrīkst pamest šo telpu neievērojot ārkārtīgi stingrus piesardzības mērus un ja kāds vēlas viņu apmeklēt, šim cilvēkam no sākuma jānomazgā viss ķermenis ar mazgāšanas līdzekļiem, kas nesatur nekādas ķīmiskas vielas un vizītes laikā viņiem atļauts nēsāt tikai organiskās kokvilnas drēbes. Sāpīgākais ir tas, ka neviens nedrīkst pieskarties Juanai, pat ne apskaut, jo tas apdraudētu sievietes dzīvību. Juanai ir divi pieauguši bērni, kuriem atļauts māti apskaut divas reizes gadā un lai to izdarītu, viņiem nākas veikt veselu nedēļu ilgstošu sagatavošanās procesu.

Sieviete skaidro, ka šis murgs kļuva par viņas dzīvi pirms 29 gadiem, kad viņas vīrs dārzā iestādīja kartupeļus. Tiklīdz Juana pieskārusies tiem, viņas lūpas un acis piepampa un viņai nācās doties uz Slim**cu. Kad viņa nokļuva Slim**cā, viss Juanas ķermenis jau bija uztūcis un sarkans. Ārsti nozīmēja kortikosteroīdo ārstēšanu un drīz vien Juana tika izrakstīta no Slim**cas, tomēr kopš tā brīža saskaroties ar ķīmiskām vielām viņa piedzīvoja vemšanu, nogurumu, ādas kairinājumu u citas alerģiskas reakcijas.

Juana skaidro, ka kartupeļi, kuriem pieskārusies bija apsmidzināti ar pesticīdiem, kuri tagad aizliegti, jo uzskatāmi par cilvēkam bīstamiem. Viņa ir pārliecināta, ka tieši pesticīdi izraisīja šādu ķermeņa reakciju.

Juana cer, ka kādreiz viņa spēs atkal ievērot normālu dzīvesveidu. Viņas vīrs, kas ir viņas aprūpētājs tagad dārzā audzē organisko pārtiku, ko Juana lieto uzturā. Divas reizes mēnesī viņa ēd organiskas izcelsmes gaļu, kas iegūta no uzticamiem vietējiem ražotājiem un četras reizes mēnesī uzturā tiek lietotas zivis. Juana nēsā tikai organiskās kokvilnas drēbes un brīžos, kad viņai trūkst elpas, viņa ieelpo skābekli caur īpašu keramisko masku, kas izgatavota Vācijā.

 

Las escaleras que dan a la ventana de Juana.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru