Slikti jaunumi kafijmāniem: kafiju nav vēlams lietot aukstajā gadalaikā

Kopā ar to sastāvā esošais kofeīns ir dabīgs urīndzenošs līdzeklis, tas nozīmē, ka tā lietošana var izsaukt biežāku urinēšanu. Tas veicina ne tikai ātrāku organisma dehidratizāciju, bet arī ķermeņa temperatūras pazemināšanos, tā kā urīns ir daudz siltāks nekā apkārtējā vide.

Tas nenozīmē, ka ir vērts atteikties no iecienītā dzēriena: var izvēlēties karsto šokolādi vai late bez kofeīna, un tāpat arī sasildošu karsto bezalkoholisko kokteili, veco labo kumelīšu tēju.

Mēs ne velti agrāk pieminējām saprātīgu kafijas daudzumu, jo pārmērīga lietošana apdraud ar dažādām Vese***as problēmām, kā arī atkarības veidošanos. Cilvēka toleranci pret kofeīnu nosaka pēc viņa organisma reakcijas uz dozēšanu. Pēc tasītes aromātiskā dzēriena uzlabojas garastāvoklis, pieplūst enerģija, paaugstinās uzmanības koncentrēšanas spēja. Taču vairums no mums pieraduši dzert noteikta stipruma kafiju. Tas izraisa organisma pierašanu un to, ka stāvokļa uzlabošanās sajūta ar laiku pāriet arvien ātrāk un tāpat var novest pie atcelšanas sindroma, kad strauji atsakās no dzēriena vai samazina lietošanas daudzumu.

Kafija – lielisks jonizējošs līdzeklis, tomēr viss ir labs, kas ar mēru. Daudzi no mums nav gatavi atteikties no šī dzēriena lietošanas, bet mēģināt samazināt tā daudzumu aukstajā gada laikā vajadzētu, par cik sildošais efekts ir ļoti apšaubāms.

avots: fabiosa.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru