“Tallink” zaudējumi pirmajā ceturksnī bijuši par 29,1% lielāki nekā pirms gada

Igaunijas prāmju operators “Tallink Grupp” šā gada pirmajā ceturksnī strādājis ar 25,3 miljonu eiro zaudējumiem, kas ir par 29,1% lielāki nekā pagājušā gada janvārī-martā, liecina “Tallink Grupp” publiskotais pārskats.

Kompānijas ieņēmumi gada pirmajos trīs mēnešos bijuši 178,9 miljoni eiro jeb par 2,9% mazāki nekā pagājušā gada pirmajā ceturksnī.

Grupas pārvadāto pasažieru skaits gada izteiksmē sarucis par 3,9% un janvārī-martā sasniedza 1 855 772 pasažierus.

Vienlaikus grupas kravu pārvadājumu bizness turpināja izaugsmi gan apmēra, gan ieņēmumu ziņā. Janvārī-aprīlī “Tallink” pārvadāja 93 114 kravas vienības, kas ir par 2,7% vairāk nekā pagājušā gada pirmajos trīs mēnešos. Savukārt kravu pārvadājumu ieņēmumi pieauga par 1,5% un sasniedza 29,6 miljonus eiro.

Šā gada pirmajā ceturksnī grupa veica 25,3 miljonu eiro investīcijas esošās flotes modernizēšanā.

Tallink Grupp” veic pasažieru un kravas pārvadājumus ar prāmjiem Baltijas jūrā, izmantojot zīmolus “Tallink” un “Silja Line”. Satiksmi starp Rīgu un Stokholmu “Tallink Grupp” sāka 2006.gada aprīlī. Pašlaik “Tallink” prāmji reisus starp Latvijas un Zviedrijas galvaspilsētām veic katru dienu.

Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija “Infortar”, kam pieder 39% “Tallink Grupp” akciju.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru