Tautieši atgriežoties atpakaļ Latvijā atklāj, kā patiesībā šeit jūtas un ir ļoti nepatīkami pārsteigti!

Pēc paša jaunākā diasporas pētījuma, tiek apliecināts tas, ka lielākā daļa tautieši, kas atgriezušies atpakaļ Latvijā, piedzīvot pamatīgas iedzīvošanās problēmas un daudzi var minēt, kādi tad ir tie iemesli. Visa informācija saistībā par Diasporasmigrācijas pētījumu centra pētījumiem ir pieejami www.diaspora.lu.lv mājas lapā.

Diemžēl no visiem tautiešiem, kas abraukuši, 40% atkal atkārtoti sakravā savas mantiņas un dodas prom uz ārzemēm, tomēr pati sliktākā situācija ir sievietēm vecumā pirms pensijas laikā, tā liecina dati no aptajātajiem. Diemžēl liela daļa atbraukušie, šajā gadījumā varētu runāt par šiem 40%vai vairāk, ir nepatīkami pārsteigti par ļoti pašsaprotamām lietām. Lielākā problēma ir tāda, ka Latvijā ne visur tiek maksāts par virsstundām, savukārt ārzemēs šis jautājums ir ļoti sakārtots.

Un pats nepatīkamākais ir tas, ka atbraukušie saskaras ar skarbo realitāti, jo šeit naudu nopelnīt ir grūti, pie tam daudz mazāk nekā ārzemēs. Baiba Bela un Mihails Hazans, kas ir LU DMPC vadošie pētieki stāsta par atgriešanās apstākļiem un dažādiem nosacījumiem.

Konkrētajā pētījumā tiek apspriests par visām reemigrantu vajadzībām, kā arī iejušanos Latvijā, dažādiem plāniem uz nākotni. “Diasporas ieguldījuma Latvijā apzināšana” un “Atgriešanās apstākļi un nosacījumi”.

Jāteica, ka Ministrijas centra darbības atbalstam patlaban šim gadam ir pieškirts 18372,30 EUR liels finansējums. Tāpat Ārlielu ministrija cenšas sekmēt dažādas aktivitātes, kuras ir paredzētas diasporas atbalstam un sadarbības ar diasporu veidošanai.

Bet skaidrs ir viens, lai reemigranti neatgrieztos atpakaļ uz ārzemēm, ir ļoti svarīgi, lai viņu uzmanība tiktu piesaistīta tepat Latvijā, kā arī nodrošināt šeit nākotni.

Lūk arī pilnais sižets :

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">pilsonis</cite>

    Jautājums par emigrējušo Latvijas iedzīvotāju atgriešanu dzimtenē ir ļoti svarīgs, bet tas ir tikai viens neliels jautājums, jo galvenais jautājums ir – kāpēc valdošā koalīcija un valdība nedara gandrīz neko, lai uzlabotu Latvijā atlikušo iedzīvotāju dzīvi – tā vietā mēs redzam ambiciozus plānus bruņojuma iegādei un nenormāli uzpūstās ierēdņu armijas uzturēšanai, kas kalpo kā aizsargmūris valdošajiem un varas krēslos sēdošajiem korumpantiem.

  • <cite class="fn">Aivis</cite>

    Fake raksts

  • <cite class="fn">Iveta</cite>

    Un kāpēc vispār ir jābrauc atpakāl uz “”Latviju”” kā’pēc emigranti nepaliek tur līdz mūža beigām, nu īpaši tie kuriem tuvojās pensija, pie mums pensija lielai daļai 80 līdz 180 eiro mēnesī un jebkurā gadījumā te ir bardaks un neviens nevienam nav vajadzīgs

Pievienot komentāru