Ušakovs izteicies, ka Latvijas brīvības galvenā jēga ir tad, kad ir iespēja nekatrējoties svinēt Uzvaras dienu!

Brīvā Latvijā nevienam nevajadzētu teikt, ka šos svētkus drīkstat svinēt, bet šos svētku nē, šie pieminekļi ir sliktie, bet tie pareizie. Ušakovs ceturtdien Uzvaras dienas pasākumā izteicās, ka brīvā Latvijā nevajadzētu tā izteikties. 

Pašā iesākumā viņš uzsvēra to, ka 9. maija pasākuma dalībnieki sēro par miljoniem karavīru, kā arī mierīgajiem iedzīvotājiem, kuru dzīvības tika atņemtas dēļ Otra Pasaules kara. Taču tad viņš izteicās : “Un šodien mēs arī svinam uzvaru pār nacismu. Mēs to darām 9.maijā, jo tieši 9.maijā Uzvaras dienu atzīmēja un atzīmē mūsu ģimenēs”

“Mēs, tie, kas jau kopš paša rīta nākam šurp ar ziediem, kas esam tagad šeit sapulcējušies, un tie ir desmitiem un desmitiem tūkstošu cilvēku, – mēs visi esam brīvās Latvijas iedzīvotāji. Un kā brīvas valsts iedzīvotājiem mums ir tiesības nekautrējoties un neattaisnojoties svinēt mums svarīgus svētkus pie tiem pieminekļiem, kuri mums ir dārgi un tajās dienās, kad tas ir pieņemts mūsu ģimenēs,” uzsvēra Ušakovs.

“Latvijas tauta ir gudra, latvieši un nelatvieši nevienu vien reizi ir apliecinājuši, ka kopā mēs varam izturēt un pārvarēt visgrūtākos pārbaudījumus. Latvija pārvarēs arī šo periodu un pēc kāda laika provokatori vairs nespēs mūs “sasist kopā ar pierēm” un dalīt svētkus un pieminekļus. Savstarpēja cieņa, izpratne par to, ka mēs esam dažādi, bet tajā pašā laikā vienādā mērā mīlam savu valsti – tas ir mūsu brīvības un neatkarības pamats,” uzrunā izteicās Nils Ušakovs

Lasi vēl : Lauris Reiniks ir izteicies par “Aeroflot” lidmašīnas milzīgo traģēdiju

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru