Vai bojā gājušā, nobadinātā sunīša stāsts ko mainīs? Pol***ja aicina nekavējoties ziņot, ja pamanīts, ka dara pāri mājdzīvniekiem vai tos nepienācīgi aprūpē

Pāris dienas atpakaļ, 15. martā, dzīvnieku patversmes “Ulubele” pārstāvji vēstīja par briesmīgu bezatbildības gadījumu Stopiņu pašvaldībā:

“Sadarbībā ar Stopiņu pašvaldības policiju izņēmām suni…
…”saimnieks” zināms.. Lietas ierosināšanu viņam par cietsirdību pret dzīvnieku garantējam! Katram sunim vajag savu Cilvēku, bet katram “cilvēkam” nevajag turēt suni!!! ”

Diemžēl glābt sunīša dzīvību ārstiem neizdevās un šorīt viņš devās uz labākiem medību laukiem. Zināms, ka dzīvnieku patversme sagatavojusi visus pierādījumus, kas nepieciešami suņa saimnieka saukšanai pie atbildības par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku.

Savukārt, Valsts Pol***ja ziņo, ka vainīgais jau ir noskaidrots, ierosināts arī kriminālprocess un zināms, ka vainīgo varēs sodīt. Ja tā notiks, tas šis būs pirmais precedents.

Valsts Pol***ja informē par šo gadījumu:

“Noskaidrota persona, kuras iespējamas cietsirdīgas izturēšanās rezultātā gājis bojā suns.

Jau ziņots, ka 15. martā Stopiņu novadā kāda daudzdzīvokļu nama kāpņu telpā iedzīvotāji atrada ļoti novārgušu un slimu suni un izsauca Stopiņu novada pašvaldības policiju. Policistiem ierodoties notikuma vietā, suņa saimnieka nebija līdzās. Likumsargi sazinājās ar dzīvnieku patversmi, kas pieņēma lēmumu novārgušo dzīvnieki vest uz veterināro klīniku. Diemžēl suņa Vese***as stāvoklis pasliktinājās, kā rezultātā viņš gāja bojā.

Saņemot informāciju par notikušo, Valsts Pol***jas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirknī nekavējoties tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 230. panta pirmās daļas – par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kuras rezultātā tas gājis bojā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Lai lasītu turpinājumu, spied “Tālāk”

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru