Valmierā notiks izglītojošs seminārs par investīcijām akcijās

Ceturtdien, 16.maijā, koncertzālē “Valmiera” notiks uzņēmuma AS “Valmieras stikla šķiedra” organizētais izglītojošais seminārs “Investoru diena “Valmieras stikla šķiedrā””, aģentūru LETA informēja “Valmieras stikla šķiedrā”.

Pasākuma laikā būs iespēja ne tikai uzzināt par svarīgāko, investējot akcijās, bet arī doties ekskursijā pa uzņēmuma ražotni.

Eksperts investīciju jautājumos Māris Rambaks seminārā pastāstīs, kas jāzina, ja vēlas uzsākt investēšanu akcijās, kādēļ tas ir efektīvs finanšu rīks, kas ir labākais laiks investīcijām akcijās, kādi ir riski, kā arī kliedēs dažādus mītus par investīcijām akcijās, sniedzot svarīgāko informāciju, kas būtu jāzina jaunajiem investoriem pirms investēšanas lēmuma pieņemšanas.

Savukārt privātais investors Aleksandrs Riguns, dalīsies ar savu pieredzi, kā kļuvis par investoru un ko noderīgu iemācījies no savas pieredzes, investējot uzņēmumos Latvijā un Baltijā.

Tāpat semināra laikā “Valmieras stikla šķiedras” valdes priekšsēdētājs Stefans Jugels un valdes loceklis Ģirts Vēveris pastāstīs par uzņēmuma darbību un nākotnes perspektīvām, tai skaitā plānoto papildu akciju publisko piedāvājumu. Tā būs iespēja ikvienam apsvērt domu par investēšanu vietējā uzņēmumā, kas kļuvis par Latvijas eksporta veiksmes stāstu. Pēc semināra apmeklētājam būs iespēja doties ekskursijā pa uzņēmuma ražotni, lai ieraudzītu stikla šķiedras rašanās procesu un uzzinātu par materiāla pielietošanas iespējām šobrīd un nākotnē.

Seminārs notiks 16.maijā plkst.10 koncertzālē “Valmiera”. Vietu skaits pasākumā ir ierobežots, pieteikšanās pasākumam ir līdz 14.maijam.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka “Valmieras stikla šķiedras” koncerns pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 112,983 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,2% mazāk nekā 2017.gadā, kā arī cieta zaudējumus 14,991 miljona eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

“Valmieras stikla šķiedra” pārcēlusi plānoto papildu akciju publisku piedāvājumu uz gada otro pusgadu. Iepriekš tika paredzēts, ka papildu akciju publiskais piedāvājums tiks īstenots 2019.gada pirmajā pusē.

“Valmieras stikla šķiedras” koncernu veido “Valmieras stikla šķiedra” un trīs tās meitassabiedrības – “Valmiera Glass UK Ltd.” Apvienotajā Karalistē, kā arī “Valmiera Glass USA Corp.” un “Valmiera Glass USA Trading Corp” ASV. “Valmieras stikla šķiedras” akcijas kotē biržas “Nasdaq Riga” otrajā sarakstā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru