Valsts Pol***ja nākusi klajā ar paziņojumu par nepatiesi sodīto autovadītāju, kuram noņemtas tiesības par ātruma pārsniegšanu

Valsts Pol***ja ar Facebook starpniecību steigusies paskaidrot iedzīvotājiem par atgadījumu, kurā šoferim par braukšanu ārpus apdzīvotas vietas ar 93 km/h tika atņemtas tiesības un piespriests naudas sods, jo ātruma mērierīces fiksējušas 151 km/h lielu braukšanas ātrumu.

Valsts Pol***ja ziņo:

“Saistībā ar vakar Facebook publicēto videoreģistratora video:

Sākotnēji aplūkojot gan Pol***jas fiksēto video, gan vakar kādas personas Facebook publicēto video par iespējamu ātrumpārkāpumu, ir redzamas būtiskas laika atšķirības, kas rada zināmas šaubas. Kā ir noteikts likumdošanā – jebkuras šaubas vērtē par labu pārkāpējam.

Šobrīd mums ir zināms, ka šī persona ir vērsusies policijā ar pārsūdzību, kuru mēs vērtēsim. Ja šaubas būs pamatotas (kas ir ļoti iespējams), šajā gadījumā lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā tiks izbeigta.

Jāpiebilst, ka Pol***jas darbinieks rīkojies atbilstoši likuma prasībām un situācijai. Tāpat jāuzsver, ka nav pamata apšaubīt Valsts Pol***jas mērierīces un to darbību – tehnika ir atbilstoša, mērierīces ir verificētas un atzītas. Šāda tipa radarus izmanto daudzās Eiropas Savienības valstīs un arī ASV, tādēļ nav pamata uzskatīt, ka tās nebūtu kvalitatīvas. Tomēr nevar izslēgt, ka kādreiz arī kāda iekārta sabojājas un rodas tehniskas kļūdas, tādēļ skaidrosim situāciju.”

Kā arī pievienots Valsts Pol***jas Satiksmes drošības pārvaldes vadītāja Normunda Krapša paziņojums:

Ja vēl: Autovadītājs ārpus apdzīvotas vietas brauc ar 93 km/h, bet Pol***ja viņu soda par traukšanos ar 151 km/h un uz vietas atņem tiesības

Avots: facebook.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru