Valsts Pol***ja publiski atvainojas nepatiesi apsūdzētajam šoferim, kuru sodīja par atļautā ātruma pārsniegšanu

Kā iepriekš ziņojām, sociālajos tīklos autobraucējs Aivars Beizaks dalījās ar sašutumu par to, ka 21. martā viņa auto tika apturēts par traukšanos ar 151 km/h, lai gan šoferītis brauca ar 93 km/h. Ar to viss nebeidzās, uz vietas Aivaram tika noņemtas tiesības un piespriests bargs sods.

Pēc kompromitējoša videoreģistratora video materiāla parādīšanās vietnē Facebook, Valsts Pol***jas amatpersonas noliedza, ka Pol***jas fiksētie ātruma mērījumi varētu būt nepatiesi.

Tomēr pēc lietas apstākļu tālākas izskatīšanas Valsts Pol***ja savā Facebook kontā ziņo:

“Pol***ja atvainojas un izbeidz administratīvo lietvedību

Marta izskaņā sociālajā tīklā Facebook plašu ievērību guva kāda autovadītāja video, kurā, viņaprāt, Pol***ja autovadītājam fiksējusi daudz lielāku braukšanas ātrumu nekā uzrāda automašīnā uzstādītais videoreģistrators. Šis autovadītājs pēc kāda laika vērsās policijā ar sūdzību.

Likumsargiem, izvērtējot visus lietā esošos pierādījumus, tostarp arī šī autovadītāja iesniegto video materiālu, radās pamatotas šaubas, ka todien konkrētajam Pol***jas netrafarētās automašīnas radaram iespējams ir radusies tehniska kļūme un tas ir neprecīzi fiksējis tieši šo pārkāpumu.
Šādās situācijās jebkuras pamatotas šaubas vērtē par labu pārkāpējam, tāpēc šajā gadījumā tika pieņemts lēmums atcelt sodu un izbeigt administratīvo lietvedību. Atvainojamies par radušos situāciju un sagādātajām neērtībām.

Diemžēl nevar izslēgt, ka arī kāda ierīce kādreiz sabojājas un rodas tehniskas kļūmes – kā šajā gadījumā. Šobrīd šī konkrētā mērierīce ir atkārtoti pārbaudīta un verificēta – ierīce ir darba kārtībā. Tāpat jāpiebilst, ka vienas ierīces tehniskā kļūme nav pamats, lai apšaubītu pārējo Valsts Pol***jas mērierīču darbības kvalitāti.”

Lasi vēl: Autovadītājs ārpus apdzīvotas vietas brauc ar 93km/h, bet Pol***ja soda viņu par traukšanos ar 151km/h un uz vietas atņem tiesības

Avots: Facebook.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru