“Velns parāvis, galīgi sajukuši!” Saeimā būtiski groza izglītības reformas ieceres

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija, gatavojot Vispārējās izglītības likumu izskatīšanai parlamentā 2. lasījumā, noraidījusi Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ieceri uzsākt skolas gaitas sešu gadu vecumā. Turklāt uz gadu atlikta arī mācību satura reforma, kā arī nav atbalstīta iecere pāriet uz jaunu izglītošanās sistēmu 11. un 12. klasēs, raksta portāls la.lv.

To, ka IZM neizdosies panākt Saeimas atbalstu sešgadnieku reformai, jau varēja prognozēt un izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis pats bija gatavs meklēt kompromisus. Šodienas komisijas sēdē kā vienu no kompromisiem viņš piedāvāja atlikt šo reformu, nosakot, ka sešgadniekiem 1. klasē jāiet tikai sākot no 2021./2022. mācību gada. Tomēr šis priekšlikums neguva atbalstu.

Lasi arī: Meitenītes ģimene jau bija zaudējusi cerību…Taču pēkšņi mazā piecēlās un pateica ko tādu, kas atgrieza viņu atpakaļ dzīvē!

Lielākā daļa komisijas locekļu nobalsoja, ka jāatstāj spēkā pašreizējā kārtība, kad skolas gaitas bērni uzsāk 7 gadu vecumā, kaut vecāki var sūtīt bērnu skolā gadu ātrāk, ja tā vēlas un mazais skolai ir gatavs. Par to balsoja ne tikai opozīcijas deputāti un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kura par šādu nostāju jau bija paziņojusi, bet arī Nacionālās apvienības deputāte Ingūna Rībena, kamēr viņas frakcijas biedrs Raivis Dzintars balsoja par reformas atlikšanu, bet ne noraidīšanu.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru