Ventspils muzejs svin Pilsētas svētkus 2.-5.augustam visās Ventspils muzeja mājās svin svētkus

Ceturtdien, 2.augustā, plkst.15:00 H.Dorbes memoriālajā muzejā Senču putekļi, (Ērgļu ielā 1) varēs iepazīt Rakstnieka svētku ēdienkarti. Viesos – dzejniece Laimdota Sēle. Dzejniecei mīļa ir grieķu kultūra un šajās dienvidnieciskajās dienās Laimdota Sēle gatavos grieķu salātus. Kā īpaša garšviela tiks pievienots arī dzejnieces stāstījums grieķu kultūras vēsturē. Tas viss, tāpat kā ieeja muzejā, būs bez maksas.

Piektdien, 3.augustā, no 16:00 – 18:00 Amatu mājā, (Skolas ielā 3), notiks Eksperimentālās darbnīcas, kurā varēs izgatavot dažādu neparastu un parastu priekšmetu formas. Arī sestdien, 4.augustā Amatu mājā no 13:00-15:00 notiks aizraujošs piedzīvojums Ziepju burbuļu amatniecībā, – notiks Ziepju burbuļu darbnīcas, dejas, tiks rādīti triki un, protams, varēs sacensties, kurš ir lielākais burbuļu pūtējs īpašās meistarklasēs! Ieeja – ar muzeja ieejas biļetēm.

Brīnumainās norises muzejā 4.augustā turpināsies Livonijas ordeņa pilī, (Jāņa ielā 17), kur no 17:00-20:00 Cirks tiešām atbraucis! Notiks cirka izrādes, cirka darbnīcas, būs leijerkastnieks un gliemežu sacensības, būs mājdzīvnieku zvērnīca un iespējas uzstāties ikvienam drosmīgajam cirka darbnīcas apmeklētājam. Ieeja – ar muzeja ieejas biļetēm.

Svētku svinēšana noslēgsies svētdien, 5.augustā, no 11:00 – 16:00, kad Piejūras brīvdabas muzejā (Riņķa ielā 2) notiks Amatu diena ar īstu ķeneru roku darbiem! Dienas vidū, plkst.12:00 ar Pārventas blūmīzeristiem un zivzupu kopā tiks atklātas Restaurētās zvejas laivas. Plkst.13 tiks atvērts atjaunotais Kurzemes podnieku ceplis, būs meistaru, ka biezs, skanēs priecīga mūzika no “Laika upes”, varēs stiept gumiju ar Siguldas Adventure atbalstu, bet visu Amatu dienas rosību pārvaldīs vareni ūsainais Miķelis Visockis. Ieeja – ar muzeja ieejas biļetēm.

Svinam kopā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru