Viedokļa raksts | Imants Liepiņš pavelk līdzi arī Nacionālo apvienību melnajā peļķē

Viedokļa raksts

Žurnālists Imants Liepiņš, kurš gadiem ilgi, vaigus piepūtis, «pūš Lemberga trompetē» un cenšas sevi iztēlot par taisnības cīnītāju, tagad pats iesēdies pamatīgā peļķē un pavilcis līdzi arī Nacionālo apvienību. Viņa vārds tiek saistīts ar Ventspilī konfiscētājam anonīmajām «melnā PR» avīzēm, kurām Liepiņš, visticamāk, caur trešajām personām esot pasūtījis karikatūras.

Imants Liepiņš Ventspils pašvaldību vēlēšanās kandidēja no Nacionālās apvienības saraksta un nacionāļus nevienu brīdi nemulsināja fakts, ka Liepiņš ir kvēls Lemberga atbalstītājs. Liepiņš savulaik nekautrējās pats pieteikties «oligarhu lietas» Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijai, norādot uz savu gatavību ieteikt priekšlikumus «no propagandas un viltus ziņām» brīvas Latvijas informatīvās telpas stiprināšanai.

«Stiprināšana» izvērtās oligarhu aizstāvībā un paziņojumos, ka lielākā daļa no žurnāla Ir publiskotajām «Rīdzenes sarunām» esot viltojums.

Vēl viņš pamatīgi «sagāja matos» ar deputātu Andreju Judinu, kad neparko negribēja atbildēt uz deputāta jautājumu par pazīšanos ar Aivaru Lembergu. Liepiņš locījās kā zutis teikdams, ka savās žurnālista gaitās esot saticis simtiem un tūkstošiem cilvēku, taču uz konkrētu jautājumu spītīgi neatbildēja. Toties viņš sacerēja pamatīgu ziņojumu, lai pierādītu, ka nekas no oligarhu Rīdzenē runātā nav noticis,  un ka «sliktie» ir sorosīti un  Lemberga oponenti.

Aivaru Lembergu Liepiņš cildinošā gaismā pamanījies pieminēt pat grāmatā Ukraina. Dzīvība, nāve un iekšējā revolūcija, ar kuru pats lepojas. Liepiņš raksta: «Lūk, kliedzošākais piemērs: pie mums kopš 1999.gada cenšas iesēdināt cietumā izcilāko un sekmīgāko pilsētas mēru, kuru tauta ciena un atbalsta. Trīs krimināllietas viņš vinnēja, līdz korumpēts prokurors par viņu savāca 200 sējumus un nodeva tiesai.»

Tas, ka Liepiņš «pūš Lemberga stabulē», ir redzams ar neapbruņotu aci.

Jājautā, kāpēc Nacionālā apvienība šo pretrunīgi vērtēto publicistu, kurš pat nav partijas biedrs, bet tikai tās atbalstītājs, vispār iekļāva Ventspils vēlēšanu sarakstā? Neoficiālās sarunās dzirdēts pieņēmums, ka Liepiņa kandidatūra esot piespēlēta «no augšas», jo kādam (kādiem) bijusi pārliecība, ka šis Ventas Balss autors noteikti tikšot ievēlēts, un līdz ar to Lemberga partijai vēl viena balss domē būšot garantēta. Arī par to, ka Liepiņš, iespējams, pielicis roku pie anonīmo lapeļu veidošanas, Ventspilī cilvēki runāja jau pēc pirmās nomelnojošās avīzes iznākšanas.

Tagad šīs aizdomas netieši apstiprinājušās – mākslinieks Vilnis Bulavs, kura zīmētās karikatūras bija publicētas nomelnojošās avīzēs, raidījumam Nekā personīga atklāja, ka karikatūras viņam caur kopīgu paziņu pasūtījis Nacionālās apvienības saraksta kandidāts Ventspilī, publicists un žurnālists Imants Liepiņš.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru